Author Topic: EXIFToolGui516 Starts but then closes  (Read 841 times)

GilExifUser

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
EXIFToolGui516 Starts but then closes
« on: January 14, 2019, 03:29:15 PM »
I've tried starting the programs many times.  On the last occasion, for the first time, an error was displayed.  It is the same error in another thread, not able to find exiftool.   I will close this thread, then.
Thanks.


Environment:
Windows 10 64 Bit
exiftool executable in /Windows directory
ExiftoolGui files in c:/ExiftoolGui
Files:
Workspace folder
Exiftoolgui.exe

When I double-click to start the program, a window opens up for a short time.  It appears that it is trying to set up. The headers in the window in which files are displayed flash and then the window disappears.

Anyone have this problem and found a solution?
Thanks
« Last Edit: January 14, 2019, 07:45:39 PM by GilExifUser »

rvdkrogt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: EXIFToolGui516 Starts but then closes
« Reply #1 on: January 15, 2019, 03:30:41 AM »
I had the same problem. The only solution I found was everytime removing the ini-file.

I made a batch file for removing the file before starting ExiftoolGui.

The batchfile is:
cd c:\[Program directory]\ExiftoolGui
del *.ini
ExifToolGUI.exe

This works for me.

Phil Harvey

  • ExifTool Author
  • Administrator
  • ExifTool Freak
  • *****
  • Posts: 14759
    • ExifTool Home Page
Re: EXIFToolGui516 Starts but then closes
« Reply #2 on: January 15, 2019, 07:16:15 AM »
Interesting.  The problem sounds like it could have to do with permissions writing the .ini file.  I wonder if running as administrator would help.

- Phil
...where DIR is the name of a directory/folder containing the images.  On Mac/Linux, use single quotes (') instead of double quotes (") around arguments containing a dollar sign ($).

rvdkrogt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: EXIFToolGui516 Starts but then closes
« Reply #3 on: January 16, 2019, 03:09:12 AM »
I tried running as administrator but it did't work.

Strontium

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: EXIFToolGui516 Starts but then closes
« Reply #4 on: June 30, 2019, 08:44:33 AM »
The only solution I found was everytime removing the ini-file.

I always have the ini file open in Sublime text editor https://www.sublimetext.com/.

If ExifToolGUI don't want to open, i just change the DefaultDir to a reachable path, e.g.
Code: [Select]
DefaultDir=D:\Data\